Utbildning

Mikrosystemteknik är en sann ingenjörsvetenskap med fokus på användbarhet. Det tillåter oss att arbeta med många olika tillämpningar och möta människors behov. Det finns en enorm glädje i att skapa nya innovativa lösningar!

Läs om vad mikrosystem är och vad det kan användas till.


Examensarbete i mikrosystemteknik

Vi välkomnar dig att kontakta oss om du är intresserad av att göra ditt examensarbete hos oss. Ibland har vi uttänkta projekförslag att ge men det finns alltid något att göra. Hör av dig till Klas Hjort, Greger Thornell eller Lena Klintberg om du är intresserad.

Läs om våra forskningsområden och projekt och se vad som kan intressera dig.

Lista över utförda examensarbeten vid avdelningen.

Utannonserade examensarbeten
 

Kurser organiserade av avdelningen 

Kurser inom mikrosystemteknik

I våra kurser får du lära dig vilka effekter som uppstår vid miniatyrisering och hur mikro och nanoteknik kan användas inom teknik och naturvetenskap. Har du frågor om våra kurser eller de program där du läser dem är du välkommen att kontakta institutionens kursadministratör eller studievägledaren för ditt program.

Teknikkurser på grunläggande nivå

Forskarutbildning

Vi erbjuder forskarutbildning inom ämnet teknisk fysik med inriktning mot mikrosystemteknik (se ämnesstudieplan)

Bli doktorand inom mikrosystemteknik

Om du vill bli doktorand vid avdelningen söker du en utannonserad doktorandtjänst, som publiceras bland institutionens lediga tjänster. För mer information om ämnesinriktningen, kontakta professor Klas Hjort. Läs mer om forskarutbildningen vid institutionen och hur du ansöker till forskarutbildning på institutionens sida om forskarutbildning.

Försvarade doktorsavhandlingar:

Publikationer

Senast uppdaterad: 2022-10-05