WISE välkomstmöte

2023-08-31

Den första upplagan av WISE välkomstmöte tar plats på Kolmården den 28-30 augusti 2023. På agendan finns föredrag av nyutnämnda WISE-fakultetsmedlemmar, representanter från industrin och ledare från andra program där det finns starka synergier med WISE. Dessutom kommer det att vara presentationer och postersessioner där alla nya doktorander och postdoktorer presenterar sina projekt.

Wise planerar att göra välkomstmötet till en årlig händelse för att introducera nykomlingar till WISE och hur organisationen fungerar, samt att ge möjlighet till nätverkande och lära känna varandras projekt.

Cecilia Persson, professor vid avdelningen för medicinsk teknik, håller en föreläsning om additiv tillverkning av magnesiumlegeringar. Hon berättar om arbetet med att lösa de mest grundläggande aspekterna av att skriva ut magnesiumbaserade legeringar, samt att använda denna tillverkningsmetod för att anpassa mikrostrukturen och möjliggöra utvecklingen av nya legeringar.

Cecilia är också ordförande för AM@Å-initiativet, som har ansökt om att bli en WISE forskningsteknologiplattform, vilket skulle innebära möjligheten att ytterligare stärka forskningen kring hållbarhetsaspekterna av additiv tillverkning.

Nyheter

Senast uppdaterad: 2023-06-22