Avknoppningsföretag

Våra forskare kommersialiserar framgångsrikt sina forskningsidéer vilket gett upphov till bland annat följande spin-off-företag:

AAC Clyde Spacetidigare ÅAC Microtec AB, erbjuder hårdvara och komponenter för kubsatelliter

ChromoGenics AB producerar elektrokrom folie och laminerar denna mellan glas för att åstadkomma smarta fönster. 

Disruptive Materials AB erbjuder innovativa produkter och lösningar för kosmetika och sportindustrin, baserat på det prisbelönta materialet Upsalite®, ett mesoporöst magnesiumkarbonatmaterial.

Disruptive Pharma AB  är ett läkemedelsföretag som utvecklar nya läkemedelsprodukter genom att tillämpa en unik läkemedelsleveranssteknik

Emplicure utvecklar innovativa läkemedelsprodukter och kommer inledningsvis att rikta sig till patienter som lider av kronisk smärta. Genom att kombinera kompetenser inom läkemedels- och materialvetenskap skapar vi nästa nivå av läkemedel.

Fourth State Systems AB: nyligen startat, utvecklar miniatyriserad analysplattform för icke invasive mätning av gas i blod för nyfödda

Gradientech AB: utvecklar nästa generation av ultrasnabb testing av antibiotikaresistens

Inossia® tillhandahåller en mjukgörare som gör bencement bättre anpassade till de mekaniska egenskaperna hos de som lider av benskörhet.

JonDeTech AB: erbjuder världens tunnaste IR-sensor, genom att erbjuda vertikala termostaplar tillverkade med nanoteknologi

MAGic bioprocessing introducerar en ny patenterad teknik för effektiv återvinning av högvärdiga biologiska produkter.  

NanoForm Science utvecklar en nanoporös materialplattform som erbjuder unika egenskaper på grund av dess låga densitet och höga porositet. Företaget har för närvarande två viktiga applikationer och fokusområden, som ett supportmaterial för att förbättra behandlingen av ledsjukdomar som artros och som en antibakteriell beläggning.

Nanospace AB: Numera en del av GOM Space – erbjuder komponentlösningar för kubsatelliter, ssk attitydkontroll

OssDsign: Ett medicinteknikföretag som är dedikerat till att skapa regenerativa implantat för förbättrad läkning av benfel. Förser neurokirurger och rekonstruktiva plastikkirurger runt om i världen med ett växande utbud av innovativa implantatlösningar för förbättrade patientresultat.

Piezomotor AB: erbjuder små stegmotorer baserade på piezoelektriska ben som flyttar en rotor eller linjär platta.

Psilox AB: Tillverkning och tillämpning av banbrytande biokeramiska material med primärt fokus på applikationer för oral vård.

Rolling Optics AB: erbjuder engagerande och attraktiva 3D-säkerhetsetiketter för att skydda ett varumärke och kunder, och samtidigt skapa maximal hyllpåverkan.

Senast uppdaterad: 2022-02-22