Livslångt lärande

När materialen blir allt smartare, måste människorna hänga med. Se till att ni har tillgång till den senaste kunskapen och kompetensen i er verksamhet. Tillsammans med er kan vi ta fram kurser som passar era förutsättningar och behov. Utöver uppdragsutbildningar och befintliga kurser kan vi även erbjuda föreläsningar, seminarier och handledningsuppdrag.

Vi är intresserade av att få reda på era utbildningsbehov, så hör gärna av er även om ni inte är redo att beställa en utbildning just nu. Det kan ge oss idéer till att ta fram öppna uppdragsutbildningskurser eller fristående kurser som kan vara av intresse för flera. Se information om uppdragsutbildning och ordinarie kursutbud nedan.

Välkommen att kontakta vår samverkanskoordinator!
Åsa Kassman Rudolphi


Uppdragsutbildning - utbildning på beställning

Uppdragsutbildning baseras på de senaste rönen inom våra expertområden och kan ge högskolepoäng eller kursintyg, efter vad som efterfrågas. Formen på en uppdragsutbildning styrs av era behov och anpassas efter vilken kompetens som ni behöver och hur ni vill genomföra utbildningen. Utbildningarna kan genomföras antingen i våra lokaler eller på en plats som ni som uppdragsgivare önskar och även anpassas i tiden så att det går att kombinera arbete och utbildning. Några exempel på hur en uppdragsutbildning kan utformas är:

  • Skräddarsydd utbildning framtagen helt efter era specifika behov och utmaningar.
  • Utbildning enligt någon av våra existerande kurser med viss anpassning efter ert företags unika behov.
  • Samläsning med studenter på befintliga kurser eller program.

Uppsala universitets avdelning för uppdragsutbildning kan vara med och ordna uppdragsutbildningar.

Läs mer om uppdragsutbildning på avdelningen för uppdragsutbildnings webb.
 

Våra ordinarie kurser och program

De flesta kurser vi ger är programkurser inom ingenjörsprogrammen och dessa ges inte som fristående kurs. Flera av kurserna på våra masterprogram ges dock även som fristående kurs och då ofta på deltidsfart. Det innebär att du som jobbar skulle kunna läsa en utbildning vid sidan av ditt arbete. Kurser och program inom det ordinarie utbildningsutbudet är kostnadsfria och ger akademiska poäng. För att komma in måste du ha minst grundläggande behörighet. För en del utbildningar gäller särskild behörighet men du kan också ansöka om prövning om reell kompetens.

Se våra fristående kurser

Fortbildning utan högskolepoäng

Under hösten 2021 gav vi en öppen nätbaserad kurs "Understanding nanotechnology-enabled technologies for life science applications through real-life examples". Det kan hända att vi ger fler fortbildningskurser utanför ordniarie utbud och som inte är poänggivande. Håll utkik på teknisk- naturvetenskapliga fakultetens sida över fortbildning.

"Poänglös" utbildning inom teknik och naturvetenskap

Senast uppdaterad: 2022-02-24